Snipp snapp slut.. vad händer sen?

Tänker sluta blogga här. Min tid räcker knappt till bloggen www.gilla.serier.se (läs den! :)) och så behöver jag hitta tillbaka till min egen springmotivation som jag tappat efter två stora förkylningar med rejäl hosta.

Bild av Becky Netley. http://www.beckynetley.co.uk/
Bild av Becky Netley. http://www.beckynetley.co.uk/

Förebilder

Förebilder är de som jag intervjuade för min artikel om astma och träning som berättade om hur bra de mår i sin astma när de håller igång träningen.

astmjoggare

sarathor

 

 

 

 

 

– Just nu mår jag förträffligt, kruxet var att komma upp i en lämplig träningsmängd. Det gick med hjälp av min medicin. Det är lättare att fortsätta så här än att börja om från början. Så egentligen är valet inte svårt för mig. Jag vet hur jobbigt det är i början! Medicin lär jag nog alltid få ta, men det kan jag stå ut med.

Särskilt detta citat av Britt-Marie Fagertun!

På något sätt fortsätter jag..

Jag tänker i fortsättningen träna utanför bloggen, på något sätt, men vet inte hur högt tempo eller om det blir löpning under vintern..

beautiful-mysterious-forests-11__880

Några lärdomar

Oavsett: Jag tar med mig kunskaper från den här våren och sommaren.

  • Jag fick mätbart bättre kondition  när jag löptränade två ggr i veckan
  • Träna extra lugnt och extra lång uppvärmning när varit förkyld. I några veckor.
  • Behöver planera in joggandet i förväg vecka för vecka, annars blir det inte av.
  • Jag är inte ensam om tarmstress i samband med löpning . Och det hanterar jag genom att enbart löpträna på tom morgonmage.
  • Jag måste vara medicinerad så jag inte får besvär. Detta är min sista och stora lärdom efter att låtit bli att ta medicin på två månader under sommaren. Jag har haft svårt att acceptera att jag numer behöver mer medicin än innan. Just nu är jag undermedicinerad och det är där jag behöver börja en förändring innan jag kan göra mer än promenera.

Måste tyvärr gå uppför behandlingstrappan..

medicin
https://lakemedelsverket.se/upload/halso-och-sjukvard/behandlingsrekommendationer/Lakemedelsbehandling_vid_astma_behandlingsrekommendation_webb.pdf

Läkemedel vid astma: http://www.1177.se/Fakta-och-rad/Rad-om-lakemedel/Lakemedel-vid-astma/

PS: Runners World!

Ps: Min artikel om astma och träning kommer snart ut i ny version i Runners World. Uppdaterar med länk här då!